Βρούτσης: Ευθύνη στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης: Ευθύνη στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση

"Η αποκλειστική ευθύνη στην καθυστέρηση (για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης) είναι της κυβέρνησης", τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Ζούμε μία κατάσταση μέσα σε ένα περιβάλλον αγωνίας που βλάπτει και την οικονομία και την κοινωνία", σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: "Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα [...] η καθυστέρηση έχει φέρει και επιπλέον μέτρα δημοσιονομικά που θα έρθουν στην τσέπη των συνταξιούχων και των ανέργων και τα οποία θα ήταν πολύ λιγότερα αν δεν είχε καθυστερήσει η αξιολόγηση".

Η οικονομία, υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης "σέρνεται ολόκληρη μαζί με την Ελλάδα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και πληρώνουμε όλοι μαζί τον λογαριασμό. Είναι ο λογαριασμός και το τίμημα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας μιας κυβέρνησης που δεν ξέρει τι θέλει".

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε "κόλαφο" σημερινό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", που αναφέρει ότι "δεν υπάρχει σχέδιο για διεκπεραίωση των συντάξεων και ούτε φαίνεται ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο έως τον Οκτώβριο". "Αυτό δεν είναι δείγμα ανικανότητας και ανευθυνότητας; Δεν πρέπει σήμερα να απολογηθεί; Να βγει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και να πει ότι είναι ψεύτικο αυτό το κείμενο, να πει ότι έχουν δώσει συντάξεις και να πει ποιο είναι το σχέδιο για τους επόμενους επτά μήνες", σημείωσε ο τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε "τεράστιες" τις ευθύνες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, λέγοντας: "Ο κ. Σκουρλέτης θα πρέπει να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία. Παρέλαβε τη μετοχή της ΔΕΗ στα 12 ευρώ και σήμερα την έχει απαξιώσει με τη δική του πρακτική και τη δική του πολιτική στα 2,79 ευρώ [...] Θα την ξεπουλήσουν (τη ΔΕΗ) για ένα κομμάτι ψωμί όπως έγινε και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ".

Ερωτηθείς γιατί δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας στα όσα καταλόγισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην κυβέρνηση Καραμανλή, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βρούτσης απάντησε: "αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αντιμετωπίζει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα. Η αναμόχλευση του χθες είναι ένα ζήτημα αλλά ας αφορά τους ιστορικούς του μέλλοντος ή τους ιστορικούς που θα ασχοληθούν με την πολιτική ιστορία του τόπου. Εγώ ως ενεργός πολιτικός αυτή τη στιγμή με απασχολεί τι θα γίνει την επόμενη μέρα για τη χώρα μου [...] και η τρέχουσα πολιτική κατάσταση".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider