Ξεκίνησε το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ (live)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησε το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ (live)

Με τον «Οδηγητή» του Χρήστου Λεοντή σε στίχους του Κώστα Βάρναλη ξεκίνησε το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Οι εργασίες άρχισαν στις 10 π.μ. στον Περισσό με μουσικούς και τραγουδιστές και συνέδρους που τραγουδούσαν τον «Οδηγητή». Στο τέλος οι τραγουδιστές ύψωσαν τη γροθιά τους κρατώντας κόκκινα γαρίφαλα, τα οποία στη συνέχεια μοίρασαν στους συνέδρους.

Έπειτα προβλήθηκε βίντεο με την πορεία του ΚΚΕ όπου μεταξύ άλλων προβάλλονταν ο Γιάννης Ρίτσος και ο Νίκος Μπελογιάννης.

Ο γενικός γραμματέας του Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει την εισήγηση του συνεδρίου που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Στο συνέδριο δίνουν το «παρών» σαν προσκεκλημένοι, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Προσκεκλημένοι στην έναρξη είναι επίσης άνθρωποι του εργατικού- λαϊκού κινήματος, της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και της επιστήμης.

Επίσης όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση έχουν προσκληθεί «εκπρόσωποι της δρακογενιάς του Κόμματος, της δεκαετίας του 1940, που σήκωσαν το βάρος της ένοπλης πάλης μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ».

Στο συνέδριο δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει επίσης κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δημοσιεύει τις τελευταίες μέρες η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στα όργανα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Όπως αναφέρουν στον Περισσό στόχος του 20ού Συνεδρίου είναι η ισχυροποίηση του Κόμματος και η ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος: «Τα μέλη του ΚΚΕ υποδέχονται το 20ό Συνέδριο με επαναστατική αισιοδοξία και πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων που έχουν να εκπληρώσουν. Με τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη ότι παρά το προσωρινό πισωγύρισμα της ιστορίας, το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη, στην πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, που μπορεί και θα οικοδομήσει τη δική της κοινωνία: Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Δείτε live το Συνέδριο του ΚΚΕ:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider