Κωνσταντοπούλου: Η σημερινή ΕΕ δεν υπηρετεί τη δημοκρατία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωνσταντοπούλου: Η σημερινή ΕΕ δεν υπηρετεί τη δημοκρατία

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» άνοιξε τις εργασίες μαζί με τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Στέφανο Φασίνα, που με τη συμμετοχή και του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και πρώην ηγέτη της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν αποτελούν τους ιδρυτές αυτής της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε την ετοιμότητά τους να παλέψουν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη και για την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας. Μάλιστα, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της Ένωσης η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε ότι οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν, κυρίως και ευθέως εναντίον των ευρωπαϊκών λαών και εναντίον των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» σημείωσε ότι η Ελλάδα υφίσταται την επιβολή ενός πραξικοπήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Πρόσθεσε ότι το πραξικόπημα εναντίον της Ελλάδας συνίσταται στην κατάφωρη και διαρκή παραβίαση μιας καθαρής λαϊκής εντολής, εκείνης του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, ενώ αυτήν την στιγμή, οι δανειστές, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα κράτη - μέλη έχουν επιβάλει το «Ναι».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταλόγισε ευθύνες στους δανειστές για το κλείσιμο των τραπεζών και για την επιβολή οικονομικής και χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, καθ’ ότι ο λαός είπε:

- «ΟΧΙ» στην υπεξαίρεση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, που τώρα ρευστοποιούνται και μεταβιβάζονται σε ένα ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο για τα επόμενα 99 χρόνια - αυτό σημαίνει περισσότερο από τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, περισσότερο από τη διάρκεια της ζωής του λαού.

- «ΟΧΙ» στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, που οδηγεί -και έχει οδηγήσει- στην πλήρη διάλυση των συνθηκών εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.

- «ΟΧΙ» στην παράδοση του τραπεζικού συστήματος σε funds, σε σκανδαλωδώς χαμηλές τιμές.

- «ΟΧΙ» στην επιβολή εξουθενωτικής φορολογίας, που οδήγησε στο να ζητείται από τους ανθρώπους να παραδώσουν όλα τους τα εισοδήματα ως λύτρα, για να συνεχίσουν να αναπνέουν.

Όλοι οι νόμοι που ψηφίζονται στη χώρα, όλες οι αποκαλούμενες «διαπραγματεύσεις» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών στοχεύουν στην παραβίαση αυτού του δημοκρατικού, αυτού του κυρίαρχου «ΟΧΙ» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έθεσε το ερώτημα: «Εάν οι Έλληνες και οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι μόνοι τους απέναντι σε αυτές τις παραβιάσεις. Όχι δεν είναι μόνοι τους η απάντηση της πρωτοβουλίας ΄΄Plan B’’», ξεκαθάρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ώρα να πούμε ξεκάθαρα ότι, όταν καταλύεται η δημοκρατία, όταν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες καταπατώνται, δεν υπάρχει απλώς η εναλλακτική, δεν υπάρχει απλώς το δικαίωμα, αλλά και το δημοκρατικό καθήκον να αντισταθούμε» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καλώντας τους πολίτες σε Ανυπακοή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε πως το χρέος έχει αποδειχθεί ότι είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, μέσα από τις εργασίες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. «Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε πως η σημερινή ΕΕ δεν υπηρετεί την δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία, αλλά, αντίθετα, την κατάλυσή τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την οποία χαρακτήρισε όργανο επιβολής και αντιδημοκρατικής επέμβασης στα κράτη - μέλη και, ζήτησε να παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη. «Είναι καθήκον μας να χτίσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, το δικό μας ‘’Plan Β’’, ως καθαρό μονοπάτι προς την αποκατάσταση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τους λαούς της Ευρώπης» είπε.

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με τους δυνάστες. Ως Ελληνίδα, δεν θα διαπραγματευθώ με εκείνους που αφαίρεσαν την Δημοκρατία από τη χώρα μου, είτε είναι Έλληνες είτε όχι» σημείωσε. «Το δικό μας ″Plan Β″ είναι για τα δύσκολα, αλλά και για τα αδιαπραγμάτευτα: η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Ειρήνη είναι δύσκολες, αλλά και αδιαπραγμάτευτες - και είναι ο λόγος ύπαρξής μας» κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider