Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη διαφθορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη διαφθορά

Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά των προέδρων τους εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Αυτή η συζήτηση (για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου) δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν είχε υπάρξει ποτέ η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο του 2015», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αλλά, «αν ο λαός περιμένει από κάποιον καθαρή απάντηση, είναι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τα κόμματα δηλαδή που, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, όμως παρόλ' αυτά ζητούν τώρα και τα ρέστα.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην απουσία των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά. «Οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν», σύμφωνα με την πρωθυπουργική αναφορά.

Ξεκινώντας από την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός. Ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ειρωνευόμενος, «ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα», κάνοντας έτσι λόγο για επιλογή εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider