«Ο Μπελογιάννης ήθελε να επιβάλλει κομμουνιστική δικτατορία»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ο Μπελογιάννης ήθελε να επιβάλλει κομμουνιστική δικτατορία»

Μπορεί η συζήτηση στη Βουλή να γίνεται για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής ωστόσο πολλοί βουλευτές σχολιάζουν την χθεσινή εκδήλωση που έγινε στην Ηλεία για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στη πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής είπε πως το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ, ωστόσο έκανε λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού της κυβέρνησης που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την διαπραγμάτευση:

«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε … (φωνές)… εάν είχε επικρατήσει… εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider