Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση

Ευθεία επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Αφορμή υπήρξαν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Στουρνάρα σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο διοικητής της ΤτΕ έριξε τις ευθύνες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα ο κ. Τζανακόπουλος να ζητά ένα « καθαρότερο βλέμμα από Θεσμούς που απολαμβάνουν το καθεστώς ανεξαρτησίας».

Ερωτώμενος σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι οι ανεξάρτητοι θεσμοί Θα πρέπει «να αποφεύγουν την πολιτικολογία να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν προέρχεται από την ελληνική κυβέρνηση αλλά από τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια και της πρώτης αλλά κυρίως της δεύτερης αξιολόγησης».

Ο ίδιος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την σύντομη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Οδεύουμε σε έναν δρόμο που φαίνεται να καταλήγει σύντομα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στη συζητήσεις με στόχο να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση για να ανοίξει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «Θα αυξηθεί ο κίνδυνος για την οικονομία αν δεν κλείσει η συμφωνία και μετατεθεί το θέμα του χρέους για το φθινόπωρο».

Από τα «πυρά» του κ. Τζανακόπουλου δεν γλύτωσε ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίος όπως δήλωσε κινείται ανάμεσα σε εχθρότητα και καταστροφολογία. «Δεν έχουμε αγωνία για το τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Αν δεν ψηφίσει τα μέτρα να δεσμευτεί ότι θα καταργήσει την συμφωνία», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ και το αν υπάρχει κίνδυνος η σχετική συμφωνία να μην περάσει από την Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το τελικό νομοσχέδιο για την ΔΕΗ θα ψηφιστεί από την Βουλή.

«Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κλειθούμε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν πρώτον με τα όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, δεύτερον με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και τρίτον με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να διαφωνήσουν ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «δεσμεύουν τους πάντες, κυβέρνηση και κόμμα, οι συλλογικές αποφάσεις καθώς και ότι η κυβέρνηση δεν συζητάει σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ, όπως αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider