Σβίγκου: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σβίγκου: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί

«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και δεν θα αφήσουμε από την πίσω πόρτα όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ την ιδιωτικοποίησή της».

Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98. Η κ. Σβίγκου είπε μεταξύ άλλων πως ούτε ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά ούτε και η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

«Μέσα από τη διαπραγμάτευση και την πρώτη αξιολόγηση τα σχέδια που είχε εκπονήσει η προηγούμενη κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα και δεν πρόκειται να φέρουν από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ η οποία είδαμε και με την παρέμβαση που έκανε πριν λίγες ημέρες τη στιγμή της διαπραγμάτευση της ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψη της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές», είπε η Ράνια Σβίγκου.

«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος, κυβέρνησης Σκουρλέτη, κυβέρνησης κ.ο.κ.», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση η κ. Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι οι διαφορές με τους δανειστές δεν είναι τεχνικές αλλά πολιτικές και για να γεφυρωθούν χρειάζεται πολιτικές συγκλίσεις για μια συνολική συμφωνία εκτός από το τεχνικό της μέρος που θα περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά: «Το ΔΝΤ δεν ξεκίνησε τώρα να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και τις παράλογες απαιτήσεις αλλά από το Δεκέμβρη του 2015. Τώρα πλέον έχει αποδεχθεί τα νούμερα της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν τα έχει αποδεχτεί και αυτή τη στιγμή συζητούνται τα αντίμετρα και τα εργασιακά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.