Κόντρα Σκουρλέτη – Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντρα Σκουρλέτη – Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ

Οξεία επίθεση στη ΝΔ για το θέμα της ΔΕΗ εξαπολύει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωση - απάντησή του στον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

«Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών», τονίζει ο υπουργός, κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή σχόλιο του κ. Χατζηδάκη σε σχετικό άρθρο του κ. Σκουρλέτη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο τελευταίος στο άρθρο του ζητεί από την κυβέρνηση να αντιταχθεί «στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ», διερωτάται γιατί οι θεσμοί επαναφέρουν σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της, ενώ εκφράζει την άποψη ότι στόχος είναι να περάσει η περιουσία της επιχείρησης σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμφώνησε να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020 με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα, οδηγώντας την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς και ότι ο κ. Σκουρλέτης με το άρθρο του υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο.

Η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών είναι η εξής: «Η Νέα Δημοκρατία όσο μιλάει εκτίθεται. Ο κ. Χατζηδάκης είναι πλήρως αποκαλυπτικός για το ρόλο του κόμματός του. Φθάνει στο σημείο να ζητά την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ζήτημα που δεν το θέτουν ούτε καν οι ίδιοι οι δανειστές, παραδίδοντας έτσι, τα δίκτυα της χώρας, ένα φυσικό μονοπώλιο, σε ιδιώτες. Σημειωτέον, η ΔΕΗ από το συγκεκριμένο σχέδιο, που ήδη υλοποιείται και διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, θα εισπράξει περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Ψεύδεται ή έχει άγνοια, ο κ. Χατζηδάκης, όταν ισχυρίζεται ότι οι δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος (ΝΟΜΕ) είναι δωρεάν. Μακάρι το σχέδιο για πώληση των πάντων, που υποστηρίζει το κόμμα του, να απέφερε στη ΔΕΗ όσα θα εισπράξει από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ. Το συμπέρασμα είναι ένα. Η ΝΔ είναι το όχημα για το σκότωμα της περιουσίας της ΔΕΗ, προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων εγχώριων και ευρωπαϊκών. Η ΔΕΗ έχει όλες τις προϋποθέσεις να παραμείνει ισχυρή εταιρία στην νέα ανταγωνιστική αγορά που διαμορφώνεται, αρκεί να μην υπονομεύεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider