Έλληνας πρέσβης: Προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το Κυπριακό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλληνας πρέσβης: Προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το Κυπριακό

Ο πρέσβης της Ελλάδος στη Λευκωσία, Ηλίας Φωτόπουλος, τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος «αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Ο Έλληνας πρέσβης σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τον κυπριακό Ελληνισμό, με την ευκαιρία της αυριανής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα, πάντοτε στο πλευρό του Κυπριακού λαού, παραμένει αρωγός των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού, καθώς και την επίτευξη λύσης. Είναι δε έτοιμη να συνεισφέρει εποικοδομητικά ο,τιδήποτε κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να επανενώσουμε την Κύπρο μας, και να αξιοποιηθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού, κατά τρόπο βιώσιμο και λειτουργικό».

Επίσης, δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για λύση, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εγγυήσεις, που θα θωρακίζει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μήνυμά του ο κ. Φωτόπουλος κάνει αναφορά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αύριο εορτάζει τα 60 χρόνια από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης, υποδεικνύοντας ότι οφείλει να ανατρέξει στις ιδρυτικές αρχές της, να δώσει όραμα και προοπτική στους λαούς της Ευρώπης και να στοχεύσει προς την κοινή ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που ήταν και το όραμα των εμπνευστών της Ένωσης.

Καταλήγοντας ο Έλληνας πρέσβης τόνισε: «Ευθύνη και χρέος μας είναι να μεταδώσουμε στη νέα γενιά το μήνυμα της αυταπάρνησης, του καθήκοντος και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Μόνο λαοί που διέπονται από αυτές τις Αρχές μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider