Κοντονής: Η κυβέρνηση θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντονής: Η κυβέρνηση θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής» επεσήμανε από την Κέρκυρα, που βρίσκεται με αφορμή την εκπροσώπηση της κυβέρνησης για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο θέμα της υποβολής παραίτησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου.

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η παραίτηση της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς προκαλεί «εύλογα ερωτηματικά», καθώς όπως είπε «πραγματοποιείται δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, όταν την ίδια ώρα η Εισαγγελέας είχε εκ μέρους της κυβερνήσεως, την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ' αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα ο κ. Κοντονής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε και στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. «Έχουν προβλεφθεί οι θέσεις για τον κάθε νομό και όσον αφορά την Κέρκυρα θα καλυφθεί το 80% των κενών θέσεων και μετά το πέρας όλων αυτών των διαγωνισμών, θα δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες και θα πράξουμε τα ανάλογα», είπε ο κ. Κοντονής.

Όσον αφορά το θέμα της κάλυψης θέσεως του ιατροδικαστή στην Κέρκυρα, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί και να λυθεί για όλες τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες στη χώρα.

«Μελετάμε την καλύτερη στελέχωση των ιατροδικαστικών υπηρεσιών και την αποτελεσματική τους λειτουργία. Δεν θέλουμε να δώσουμε αποσπασματικές λύσεις, πρέπει να δοθεί μία συνολική λύση, αυτό κάνουμε και θα το ολοκληρώσουμε άμεσα» απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Κλείνοντας, αναφερόμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας, που επισκέφθηκε το πρωί, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του και τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, από τις 150 άδειες που δόθηκαν φέτος παραβιάστηκε μόνον η μία «πράγμα που σημαίνει ότι οι ίδιοι οι κρατούμενοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο επικρατούν συνθήκες ανθρώπινες και φυσιολογικές» όπως είπε.

Αύριο ο κ. Κοντονής θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Κέρκυρα για τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider