Βορίδης: «Χοντροκομμένη προπαγάνδα» η εξεταστική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βορίδης: «Χοντροκομμένη προπαγάνδα» η εξεταστική

Η εξεταστική για την υγεία που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μείζονα: από την ανεργία, την αξιολόγηση, την περικοπή των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου… Αριστερή χοντροκομμένη προπαγάνδα», τονίζει σε συνέντευξή του στις «Ειδήσεις» ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Πρώην υπουργός Υγείας ο κ. Βορίδης, εκτιμά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να επιτύχει ό,τι προσπάθησε να επιτύχει και με την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, δηλαδή να ασχοληθεί η κοινή γνώμη για ένα διάστημα με κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον, πιο συγκρουσιακό, πιο σκανδαλοθηρικό. Φυσικά, τελικά δεν βγαίνει κάτι, αλλά περνάει ο καιρός… και είναι μία προσπάθεια να περάσει ανώδυνα για την κυβέρνηση. Είναι και μία προσπάθεια να φιμωθούν όσοι ενοχλούν, όσοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης. Βολικό… Αλλά επειδή είναι τόσο προφανές, αυτοακυρώνεται. Αριστερή χοντροκομμένη προπαγάνδα. Τα γνωστά δηλαδή».

Ερωτηθείς αν η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων και από την επόμενη κυβέρνηση μπορεί να εξελιχθεί σε αίτημα προς τη ΝΔ να ψηφίσει το πακέτο μέτρων τώρα, ο κ.Βορίδης τονίζει: «Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα. Ωραίο, όμως, που ο κ. Σόιμπλε, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κ.Τσίπρα. Θα πρέπει να μας το εξηγήσει κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας, το πώς οικοδόμησε μία τόσο συναγωνιστική, σχεδόν αδελφική, σχέση με τον πλέον άσπονδο αντίπαλό του; Τόσο ώστε να του ζητάει να πιέσει και τους πολιτικούς του αντιπάλους, ώστε να διευκολύνει την παραμονή του στην εξουσία. Διευκρινίζουμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση και τελειώνουμε: Δημοσιονομικά μέτρα δεν ψηφίζουμε… Δεν υπάρχει κάποιος στην Νέα Δημοκρατία που να ψηφίσει τα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του, με τις συνέπειες της διακυβέρνησής του με τα αδιέξοδά του. Και όλοι, μα όλοι, ακόμα και οι αριστεροί, κατάλαβαν τι σημαίνει «Πρώτη φορά, Αριστερά». Και όλοι μαζί θα πούμε, «Ποτέ ξανά, Αριστερά»… «Ήδη η ελληνική οικονομία χειροτερεύει, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα. Ήδη η «πατάτα» είναι «καυτή». Αυτή όμως είναι η μοίρα της παρατάξεώς μας: μετά την καταστροφή, να ξανακάνουμε την Ελλάδα μία ισχυρή και άξια σεβασμού χώρα. Όπως το κάναμε πάντα, έτσι θα γίνει και τώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider