Συνάντηση Θεοχαρόπουλου - Μώραλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Θεοχαρόπουλου - Μώραλη

Συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης και μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Έφη Παγκάλου και το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και γραμματέας ΔΗΜΑΡ Πειραιά Γιάννης Ρελάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν τον Πειραιά, τα έργα του τραμ και του μετρό, το κτίριο της Ραλλείου Σχολής και τα προβλήματα μεταφοράς του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πόλης.

Ειδικά για τα έργα του τραμ και του μετρό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την ερώτηση που έχει καταθέσει προς τον Υπουργό Μεταφορών σχετικά «με την Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων αυτών», ερώτηση που αποτέλεσε και την αφορμή της συνάντησης. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι η ερώτηση κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2016, δεν απαντήθηκε και επανακατατέθηκε πριν λίγες ημέρες. Η άρνηση της κυβέρνησης να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα όπως οφείλει στην αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Τονίσθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του τραμ και του μετρό στον Πειραιά έχει επιτείνει τα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, το έργο της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά έπρεπε να είχε παραδοθεί αρχικά τον Φεβρουάριο του 2015, στη συνέχεια, ως ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου ορίσθηκε η 20η Δεκεμβρίου 2016. Πρόκειται για ένα ακόμη χρονοδιάγραμμα που δεν τηρήθηκε. Καθυστερήσεις που χρονίζουν παρεμποδίζουν και την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του μετρό. Τώρα η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πρόβλεψη για το πότε ακριβώς θα τελειώσουν οι εργασίες επέκτασης τόσο του μετρό όσο και του τραμ στον Πειραιά, καθώς όλες οι μέχρι σήμερα προβλέψεις έχουν διαψευστεί, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την άρση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υλοποίηση των έργων, να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην παράδοσή τους και να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο Δήμαρχος Πειραιά συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή με στόχο την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της πόλης, καθώς ο Πειραιάς μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider