Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί η Ν.Δ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί η Ν.Δ.

Απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της Τουρκίας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ ζητεί εκ νέου τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και επικρίνει την κυβέρνηση για τον τρόπο αντίδρασής της απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της Άγκυρας, να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.

«Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές "βεντέτες". ‪Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο. Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια», προσθέτει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ για την επικίνδυνη πλέον, όπως αναφέρει, τουρκική συμπεριφορά, αλλά και η επείγουσα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

«Τέλος, μια συμβουλή προς την κυβέρνηση. Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider