Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Πιθανόν δεν έχει καταλάβει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Πιθανόν δεν έχει καταλάβει

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του» είναι η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Όπως είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, «αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας: «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», αναφερόμενος την κρίση του 1996.

Για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, την έκδοση των οποίων απέρριψε η ελληνική Δικαιοσύνη, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ευθέως ότι «η Ελλάδα είναι που εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών».

Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη. «Δεν μας προκαλεί απορία», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας πως στο παρελθόν ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider