Ο Μητσοτάκης «καρατόμησε» τον Γιώργο Κασαπίδη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μητσοτάκης «καρατόμησε» τον Γιώργο Κασαπίδη

Αλλαγές στη «σκιώδη κυβέρνηση» της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ αυτών και η καθαίρεση του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη από την θέση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μια κίνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από την οδό Πειραιώς δεν είναι καθόλου τυχαία. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κασαπίδης είχε προχωρήσει πρόσφατα σε ατυχείς δηλώσεις στο παρασκήνιο με αφορμή την φέτα και την συμφωνία CETA με τον Καναδά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, ο κ. Κασαπίδης τάχθηκε κατά των ευρωβουλευτών του κόμματος που ψήφισαν την τελική συμφωνία στην Ευρωβουλή και αυτό όταν η ίδια η Νέα Δημοκρατία τους έχει στηρίξει επίσημα λέγοντας σε ανακοίνωση της ότι «η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά (CETA) φέρνει την προστασία της φέτας σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από αυτό που ήταν πριν» και ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτή μάλλον ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς είναι το δεύτερο παράπτωμα του βουλευτή Κοζάνης μέσα σε λίγες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασαπίδης είχε πρωτοστατήσει και στην υπόθεση της ερώτησης προς τον πρωθυπουργό για το «Τάμα του Έθνους», η οποία μετά από εντολή Μητσοτάκη αποσύρθηκε.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αντικαθίσταται ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, από την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή.

Στη θέση της κυρίας Αραμπατζή, αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζεται ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Τέλος, τη θέση του αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης που κατείχε ο εκλιπών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, καταλαμβάνει ο βουλευτής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider