«Χαστούκι στα χαμηλά εισοδήματα η μείωση του αφορολόγητου»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χαστούκι στα χαμηλά εισοδήματα η μείωση του αφορολόγητου»

Την άποψη πως τα αντίμετρα δεν αποτελούν εγγύηση για τους φορολογούμενους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας ερώτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» για την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, διερωτήθηκε «πώς θα πάρει πίσω ο φορολογούμενος τα χρήματα από τα νέα μέτρα» και «πώς θα ισοβαθμήσει το τσεκούρι από τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου».

Ο ίδιος παράλληλα, στιγμάτισε τη στρατηγική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας. «Γιατί τραβήξατε τον χρόνο, αφού δεν κερδίζουμε κάτι» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης. Στο ίδιο πνεύμα, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα δεχθεί όλα τα μέτρα και αυτό θα το δούμε την Τρίτη, όταν και θα έρθουν οι δανειστές στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ηθική, όποιος βουλευτής διαφωνεί, παραιτείται και πηγαίνει σπίτι του».

Τέλος, κάνοντας ειδική μνεία στο νέο ασφαλιστικό σύστημα, σημείωσε πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο φορολογικό, το οποίο θα φέρει μείωση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ο νέος νόμος φάνηκε από την αρχή ότι δεν θα λειτουργήσει» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας πως «είναι σαν να πληρώνουμε σε δύο εφορίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider