Λαφαζάνης: Όχι στην εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαφαζάνης: Όχι στην εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα, κάθε διαδικασία και κάθε σκέψη, για την εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

"Η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη και από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου, που βρίσκεται κάτω από την καθοριστική επιρροή του ελληνικού δημοσίου», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι είναι υπερκερδοφόρα και δυναμική εταιρεία με θετική προοπτική, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα πιο επιτυχής με ένα καλύτερο επιχειρησιακό και κοινωνικό σχεδιασμό. Τόνισε επίσης, την ανάγκη «να σταματήσουν άμεσα οι δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις επινοικίασης υπαλλήλων στην Εθνική Ασφαλιστική, που αποτελούν μαύρη σελίδα για την εταιρεία και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ σημείωσε ότι, «θα είναι μέγα πολιτικό έγκλημα σε βάρος της οικονομίας και των πολιτών, μια τέτοια πετυχημένη εταιρεία, με βαρύνοντα το ρόλο σε όφελος του δημοσίου, να ξεπουληθεί σε ξένα συμφέροντα, ολοκληρώνοντας, περίπου, τον αφελληνισμό του κλάδου προς ζημία του τόπου και του ελληνικού λαού».

Αντίθετα, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι να ακυρωθούν όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις και η λιτότητα, ενώ ταυτόχρονα να περάσουν όλες οι τράπεζες και οι θυγατρικές τους σε ουσιαστική δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, ώστε και με την μετάβαση της χώρας σε εθνικό νόμισμα στην βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, να μπορέσει να ανασάνει, να ανασυγκροτηθεί και να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική η πατρίδα μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider