Επιμένει στα αντισταθμιστικά μέτρα ο Τσακαλώτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στα αντισταθμιστικά μέτρα ο Τσακαλώτος

Ό,τι μέτρα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης και για μετά το τέλος του προγράμματος θα συνοδεύονται και με αντισταθμιστικά μέτρα ανακούφισης, τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.

«Όλα τα λεφτά είναι μια λέξη που είπε ο Πιερ Μοσκοβισί όταν τον ρωτήσανε πως μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν θα παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα. Ο ευρωπαίος επίτροπος απάντησε μια λέξη: «net» (καθαρά)», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και εξήγησε ότι: «Δεν θα υπάρχει καθαρή δημοσιονομική προσαρμογή. Αν είναι να πάρουμε ένα πακέτο ας πούμε 1 δισ. ευρώ μέτρα θα πάρουμε και 1 δισ. μέτρα θετικά για να επιστραφούν στην οικονομία».

«Κάποιοι μπορεί να χάσουν βεβαίως από τα μέτρα και κάποιοι θα κερδίσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα στην διαπραγμάτευση για να πάρουν όσοι χάσουν κάτι σαν αποζημίωση», σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πει με λεπτομέρειες τι θα περιλαμβάνει το πακέτο.

«Πρέπει να πω ότι είναι συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα. Οι ενημερώσεις γίνοναι από την κυβέρνηση και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά για όλη την κυβέρνηση», ανέφερε, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε ότι θα υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, και ως εκ τούτου, η ΝΔ θα έχει τον χρόνο να ξεπεράσει τη στενοχώρια της, διότι δεν θα γίνει αυτό που έλεγε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και διότι δεν θα παρθούν τα μέτρα στο ύψος που έλεγε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider