Αντωνοπούλου: Ζούμε στην εποχή μεγάλων ανισοτήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντωνοπούλου: Ζούμε στην εποχή μεγάλων ανισοτήτων

«Ζούμε την εποχή των μεγάλων ανισοτήτων: Ανισοτήτων στο εισόδημα, στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή τη συμμετοχή της σε συνέδριο για τις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Αντωνοπούλου, «το χάσμα έχει ξεπεράσει τα βιώσιμα επίπεδα, επηρεάζει ήδη τις οικονομίες και απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών. Διαπιστωμένα, μέρος των ανισοτήτων σχετίζεται με τους μηχανισμούς που διέπουν το χώρο της εργασίας - από το ύψος των μισθών και το είδος των εργασιακών σχέσεων, μέχρι τη συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση». «Γι' αυτό»- επισημαίνει -«είναι κρισιμότερο από ποτέ να δούμε το μέλλον της Ευρώπης μέσα από το πρίσμα των πολιτικών εκείνων που θα εγγυώνται την ισορροπία και τη δικαιοσύνη στο χώρο της εργασίας».

Το συνέδριο, με θέμα «Οι ανισότητες και ο κόσμος της εργασίας: O ρόλος των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού διαλόγου», συνδιοργανώνουν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συνέδριο, που διεξάγεται στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, εστιάζει στις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της ανισότητας στις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές, αλλά και στις προοπτικές ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο των εργασιακών σχέσεων.

Η κυρία Αντωνοπούλου θα συμμετάσχει την Παρασκευή σε στρογγυλό τραπέζι, με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και ανισότητες: Η πολιτική σκοπιά και προοπτική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider