«Λυπητερή» 25 εκατ. ευρώ για τους καναλάρχες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λυπητερή» 25 εκατ. ευρώ για τους καναλάρχες

Η καταβολή τελών για τη χρήση του δικαιώματος εκπομπής των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών επανέρχεται στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έχει έτοιμη σχετική τροπολογία που αφορά στο λεγόμενο «μεταβατικό διάστημα», δηλαδή το διάστημα μέχρι την τελική αδειοδότηση από το ΕΣΡ κατά την διάρκεια του οποίου το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει έσοδα από την εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών για τα έτη 2015 και 2016.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται και στηρίζεται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την εκπομπή σήματος από επιχειρηματίες άνευ οικονομικού ανταλλάγματος προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό ανά έτος από τους σταθμούς που εκπέμπουν σε εθνική εμβέλεια, ΑΝΤ1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ, Mega, E-TV, Μακεδονία TV και ΑΡΤ TV, θα είναι 25.000.000 ευρώ.

Μετά και την απόφαση του ΕΣΡ θα πρέπει να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη που θα καλεί τους σταθμούς να πληρώσουν για την εκπομπή τους σε πανελλαδική κλίμακα και οι νυν καναλάρχες να πληρώσουν το αντιστάθμισμα της χρήσης των Δημόσιων συχνοτήτων όπως ο Νόμος και το Σύνταγμα επιβάλλουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider