Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με Εξεταστική-Στουρνάρα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με Εξεταστική-Στουρνάρα!

Εσωκομματικό ζήτημα ανέκυψε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαρροή του πορίσματος των βουλευτών-μελών του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, διαταράσσοντας και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι αναφορές στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν οδήγησαν τον πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη να ανακρούσει πρύμναν.

«Χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης αν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους, με τροπολογία από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το ελληνικό Δημόσιο», ήταν η επίμαχη αναφορά στον κ. Στουρνάρα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διέψευσε αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας - ότι δηλαδή στο επίσημο εισηγηματικό πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο καταλογίζονται ευθύνες που συνιστούν ποινικό αδίκημα κακουργηματικής απιστίας προς το Δημόσιο.

Ο κ. Μπαλωμενάκης διέψευσε κατηγορηματικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο προσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει τέτοια αναφορά: «Υπήρχαν πολλά προσχέδια που είχαν συντάξει τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις. Σε μία από αυτές υπήρχε και η αναφορά αυτή. Όμως απαλείφθηκε γιατί δεν ήταν τεκμηριωμένη. Στο επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει. Κάνουμε μια προσπάθεια να συνθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων», δήλωσε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider