Merkel σε Trump: «Η Ευρώπη κρατά το πεπρωμένο της»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merkel σε Trump: «Η Ευρώπη κρατά το πεπρωμένο της»

«Η Ευρώπη κρατάει στα χέρια της το πεπρωμένο της». Με αυτή τη φράση, η Angela Merkel απάντησε, ουσιαστικά, στα όσα είπε ο Donald Trump για την Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αναφορές του για την πολιτική της στο μεταναστευτικό.

«Πιστεύω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι κρατάμε τη μοίρα μας στα χέρια μας», είπε η Καγκελάριος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, προσθέτοντας: «Θα παραμείνω προσηλωμένη προκειμένου τα 27 κράτη μέλη να εργάζονται από κοινού προς το μέλλον μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα».

Για τη μεταναστευτική πολιτική που η ίδια ακολουθεί, η Angela Merkel απάντησε: «Προσωπικά αναμένω την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου. Κατόπιν φυσικά θα συνεργαστούμε μαζί του σε κάθε επίπεδο. Οι θέσεις μου στα διατλαντικά ζητήματα είναι γνωστές. Ο εκλεγμένος πρόεδρος για μία ακόμη φορά εξέθεσε τις δικές του θέσεις. Όταν θα αναλάβει καθήκοντα—κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ακόμη—εμείς θα συνεργαστούμε φυσικά με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και εμείς θα δούμε ποιες συμφωνίες θα συνάψουμε».

Παράλληλα, η Καγκελάριος απέρριψε για μία ακόμη φορά κάθε σχέση μεταξύ της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη και των προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει την Συρία: «Θέλω να διαχωρίσω (το ζήτημα της τρομοκρατίας) από το ζήτημα των προσφύγων (…) αναφορικά με τον πόλεμο στη Συρία», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «η πλειονότητα των Σύρων» διέφυγαν «από τον εμφύλιο πόλεμο, τις μάχες εναντίον της ( κυβέρνησης του προέδρου Bassar) Al Assad και της καταστολής του Assad».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider