«Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την τύχη των οκτώ Τούρκων»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την τύχη των οκτώ Τούρκων»

«Η δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί με βάση το διεθνές και το εθνικό μας δίκαιο να καταλήξει. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από το διεθνές και το εθνικό δίκαιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρας Βίτσας μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm για την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

«Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει να μην εκδοθούν, εκεί σταματάει όλη η διαδικασία. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα, έχει και τη δύναμη να πράξει αυτά που θα πρέπει» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «έχουμε εξασφαλίσει, ώστε η λέξη «ναυάγιο» να έχει φύγει από αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και αν δεν καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα, θα συνεχιστούν σε ευθετότερο χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες με τη βαρυχειμωνιά, ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι στην ενδοχώρα, αυτά περιορίζονται σε «λίγες σκηνές στο Βαγιοχώρι και στις 100 θερμαινόμενες σκηνές στο Ελληνικό, που βέβαια είναι πρόβλημα». Σε ό,τι αφορά ωστόσο, ιδιαίτερα το hot spot της Μόριας, ο αν. υπουργός παραδέχθηκε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να δικαιολογούμαστε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider