Κουρουμπλής: Να προχωρήσει η έρευνα για την Νοvartis

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουρουμπλής: Να προχωρήσει η έρευνα για την Νοvartis

Για τεράστια φοροαποφυγή των πολυεθνικών εταιρειών με την ανοχή του κράτους έκανε λόγο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στη σκιά του σκανδάλου της Novartis.

«Έχω υποψίες ότι εμπλέκονται πάρα πολλά πρόσωπα, πολιτικοί, γιατροί και δημοσιογράφοι» είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι οι αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες φαρμάκων παρουσίαζαν κέρδη 15% και οι πολυεθνικές συνήθως ζημιές. «Ως βουλευτής έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τις τεχνικές ελλείψεις αυτών των εταιρειών» δήλωσε και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος συνολικά στις πολυεθνικές, για τις οποίες είπε ότι έχουν εισπράξεις πάνω από 50 δις τα τελευταία 10 χρόνια και δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ κέρδη.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, σημείωσε: «Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση μας και η αξιωματική αντιπολίτευση. Χρειάζεται κοινό πατριωτικό μέτωπο ειδικά μετά τη συμπεριφορά των θεσμών» Χαρακτήρισε δύσκολα τα πράγματα και άφησε αιχμές για τους εταίρους, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων: «είναι λυπηρό μια κυβέρνηση που είχε και διαφορετικές αντιλήψεις να τηρεί όλα όσα συμφωνήθηκαν και να έρχονται τώρα( οι θεσμοί) για να θίξουν νέα θέματα. Με αυτή τη συμπεριφορά από τους θεσμούς, με την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή και στην Τουρκία, θα είναι πρόβλημα η πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα». Επίσης, κάλεσε κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση σε κοινό μέτωπο με την κυβέρνηση για τα παραπάνω ζητήματα.

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση του οργανισμού και με όλους τους φορείς, ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και η Θεσσαλονίκη να μην χάσει καμία ευκαιρία.

«Το λιμάνι μπορεί να γίνει και εμπορικός και επιβατηγός κόμβος (...) είμαστε σε επαφή με όλους του φορείς για να «τρέξουν» οι διαδικασίες να αξιοποιηθεί το λιμάνι και να διασφαλιστούν και κοινωνικά ζητήματα όπως οι εργαζόμενοι και αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα υπάρξουν και οι δεσμευτικές προσφορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider