Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο

Με τις ενέργειες της κυβέρνησης η οπισθοχώρηση της χώρας δεν έχει προηγούμενο, διεμήνυσε, από το βήμα της Βουλής, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόνισε πως καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. «Φουντώσατε ακραίο κύμα δημαγωγίας, κοντεύοντας να τινάξετε τη χώρα στον αέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σε 21 δισ. ευρώ ανέρχεται ο χαμένος πλούτος τα δύο χρόνια της διακυβέρνησής σας», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Υποσχεθήκατε ελπίδα, αλλά φέρατε κατάθλιψη. Υποσχεθήκατε ανάπτυξη, αλλά επιφέρατε κοινωνική καταρράκωση», σημείωσε. Η κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βάζει φόρους, πρόσθεσε. «Δεν έχετε κανένα σχέδιο, το μόνο που ξέρετε είναι να βάζετε φόρους, 2,6 δισ. νέους φόρους που κατά τον υπουργό σας δεν υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και οι περισσότεροι είναι έμμεσοι, που εσείς λέγατε ότι είναι άδικοι. Οι φόροι αυτοί δεν έχουν αντίκρισμα αφού οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρους επιπέδου Σκανδιναβίας», συμπλήρωσε.

«Κύριε Τσίπρα είσαστε ο ζωντανός εφιάλτης της παραγωγικής Ελλάδας», τόνισε, μεταξύ άλλων, για να επισημάνει πως «ο προϋπολογισμός συμπυκνώνει όλα τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής». «Είσαστε μια κυβέρνηση με μηδενική αξιοπιστία και χωρίς σχέδιο. Είσαστε μια κυβέρνηση που άγεται και φέρεται από τους δανειστές», σημείωσε ακόμη. Έχετε προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα, επανέλαβε.

«Η ιστορία εκδικείται και επαναλαμβάνεται σαν φάρσα στο πρόσωπό σας», υποστήριξε, στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα πανηγυρίζετε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε επίπεδο δημοσιονομικών δεικτών το 2017 στο επίπεδο του 2014. Αυτά αν όλα πάνε καλά, αλλά τι πήγε καλά αυτά τα δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης της ΝΔ επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, συγκρίνοντας τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη με τα αντίστοιχα της διετίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Το κόστος που αφήνετε πίσω σας, κ. Τσίπρα, είναι τεράστιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «Είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που κατηγορεί όχι την προηγούμενη αλλά την επόμενη, αναρωτιέμαι ποια θα είναι η παρακαταθήκη σας όταν φύγετε από την εξουσία».

«Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο το καλύτερο», διεμήνυσε, για να επισημάνει πως «εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη, ούτε φοβόμαστε, ούτε κοροϊδεύουμε».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού το 2014 με αφορμή το τότε κοινωνικό μέρισμα του Αντώνη Σαμαρά: «Θεωρούμε πράξη ντροπής και ταπείνωσης του κάθε πολίτη, αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος ξεπεσμός οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, πώς πετά το ξεροκόμματο στους Έλληνες πολίτες επιχειρώντας να τους αφαιρέσει την αξιοπρέπειά τους». Σημείωσε, επίσης, πως «αφού κόψατε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις και αυξήσατε τους φόρους, τους δίνετε ένα βοήθημα που θα το πάρετε πίσω την επόμενη χρονιά».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέτυχε στους δύο βασικούς στόχους που είχε θέσει, την κατάργηση της λιτότητας και τη μείωση του χρέους. Τα μέτρα για το χρέος ισοδυναμούν με μνημόνιο μετά το τρίτο μννημόνιο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη μείωση του χρέους είπε ότι είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να βγει η χώρα από την κρίση. «Τι πετύχατε: δεν μειώνεται το χρέος σε ονομαστικές τιμές, δεν μειώνεται το χρέος τα πρώτα χρόνια, αλλά μετά το 2040 με κόστος υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πανηγυρίζετε για μία ρύθμιση που έχει βραχυπρόθεσμο κόστος και έχει οφέλη 45 χρόνια μετά. Το «Τσοβόλα δώστα όλα το πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα, όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για τη χώρα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αν νομίζετε ότι με ένα χριστουγεννιάτικο πακέτο παροχών θα ανακάμψετε, πλανάσθε. Κι άλλοι έταξαν παροχές στο παρελθόν και δεν είναι καν σε αυτή την αίθουσα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider