Καμμένος: Με κυβέρνηση ΝΔ θα είχαν ψηφιστεί μέτρα 8,8 δισ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Με κυβέρνηση ΝΔ θα είχαν ψηφιστεί μέτρα 8,8 δισ.

«Ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός εάν κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης», διερωτήθηκε, από το βήμα της Βουλής, το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «όλα ξεκινούν με μία από καρδιάς συνέντευξη που έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, όταν είπε ότι εμείς θα δεχόμαστε 100% αυτά που ζητά o Schaeuble και όχι μόνο αυτά αλλά και παραπάνω. Θα ψήφιζαν μέτρα πάνω από 8,8 δισ., βασισμένα στο πλεόνασμα του 4,5% για το οποίο είχαν δεσμευθεί για την περίοδο 2016 - 2019. Οι επικουρικές θα είχαν εκμηδενιστεί. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Δεν θα απολάμβαναν του προνομίου της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης, ενώ σήμερα προστατεύθηκαν. Η ανεργία θα είχε εκτοξευτεί γιατί ο κ. Μητσοτάκης θα απέλυε 15.000 υπαλλήλους, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα που είχαν υπογράψει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «οι ανακοινώσεις έχουν να κάνουν με την προκλητικότητα της Τουρκίας, όχι την εξωτερική πολιτική».

«Δεν πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση;», διερωτήθηκε ακόμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider