Σκουρλέτης: ΔΝΤ και Schaeuble αποτελούν εμπόδιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκουρλέτης: ΔΝΤ και Schaeuble αποτελούν εμπόδιο

«Οι απόψεις του ΔΝΤ και του κ. Schaeuble είναι αυτές οι οποίες πραγματικά αποτελούν εμπόδιο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό το Σάββατο στη Βουλή.

«Το ΔΝΤ δεν ήρθε για να φύγει από τη χώρα ούτε για να φύγει από την Ευρώπη. Και για αυτό αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ιδιόμορφη σημασία. Θέλουν μια γερμανικο-κεντρική Ευρώπη, διαρκούς λιτότητας, είναι ένας δρόμος που αποδομεί τη συνοχή της Ευρώπης. Το ερώτημα είναι οι εγχώριες δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)τι λένε απέναντι σε αυτές τις δεδομένες στοχεύσεις εκ μέρους των δεδομένων δυνάμεων», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «Τη δικιά σας χρεοκοπία διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή. Επικοινωνείτε με τον κ. Scheuble και το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται πρόσφυγες, ανέφερε ότι αυτά «αποτελούν έμπρακτη επιβεβαίωση της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης».

Το 2017 θα είναι η αφετηρία για αύξηση των πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ο υπουργός. «Θα προχωρήσουμε σε μια μεταρρύθμιση η οποία θα έχει το στοιχείο της αναπτυξιακής διάστασης».

Για το ναυάγιο του ΔΕΣΦΑ

Απόλυτα ψεύδη για την απώλεια θέσεων εργασίας με αφορμή το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ χαρακτήρισε ο κ. Σκουρλέτης όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι «ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε το 2013 και προηγουμένως κατά παράνομο τρόπο στην περιουσιακή βάση ενσωματώσατε ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Προχωρήσατε στο διαγωνισμό και ήρθαμε να διορθώσουμε αυτό που σκόπιμα είχατε κάνει προς όφελος της αζέρικης εταιρείας. Ποια συμφέροντα συνδέουν στελέχη σας με την αζέρικη Socar. Αυτή η πολιτική δεν εξυπηρετεί την επένδυση ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπου υπάρχουν δίκτυα πρέπει αυτά να ελέγχονται από το δημόσιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider