Τζανακόπουλος: Η β' αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος: Η β' αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων

Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση μέτρων και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτριος Τζανακόπουλος.

«Σήμερα δεν διανέμονται ανύπαρκτοι πόροι αλλά υπεραπόδοση των εσόδων», σημείωσε ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση για προηγούμενες πολιτικές της.

«Όλες αυτές τις ημέρες έχουν διαφανεί οι διαχωριστικές γραμμές. Έχει έρθει η στιγμή της ανάκαμψης, το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα ηγηθεί αυτής της ανάκαμψης…Είναι κρισιμότατη η έκβαση της μάχης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για λόγους επιβίωσης των ίδιων εργαζομένων. Θα κάνουμε το παν για να τελειώσει η κατάσταση εξαίρεσης στην αγορά. Για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης ο κοινωνικός προϋπολογισμός έχει συγκεκριμένες πιστώσεις», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «Οφείλουν να αναρωτηθούν οι πολίτες τι θα συνέβαινε αν δεν είχε προηγηθεί η διαπραγμάτευση του 2015 που ενοχλεί την ΝΔ. Ποιοι θα ήταν οι αντίστοιχοι δημοσιονομικοί περιορισμοί; Τι θα λέγατε αν ψηφίζατε Προϋπολογισμό με στόχο πλεόνασμα 8 δις. ευρώ που είχατε υπογράψει;»

«Μη συνεχίζετε την φαντασιοπληξία του success story. Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταστροφή των ομολογιούχων, την υποθήκευση των τραπεζών και την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider