Συνάντηση Παπαδημούλη-Osman Baydemir

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Παπαδημούλη-Osman Baydemir

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του HDP, Osman Baydemir, είχε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο της 13ης διεθνούς συνδιάσκεψης "Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία, η Μέση Ανατολή και οι Κούρδοι" που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών HDP (που αποτελείτο από τον Osman Baydemir, βουλευτή του HDP στην περιφέρεια Σανλιουρφα και αντιπρόεδρο του κόμματος και τον Eyuup Doru, συντονιστή της αντιπροσωπείας του HDP στην Ευρώπη) ενημέρωσε τον κ. Παπαδημούλη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κουρδικό ζήτημα και τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση του AKP εναντίον κάθε διαφορετικής φωνής στη χώρα καθώς και τον ρόλο της ΕΕ στο ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα, o Osman Baydemir μετέφερε στον Δημ. Παπαδημούλη τους χαιρετισμούς του Selahatin Demirtas, Συμπροέδρου του HDP, ο οποίος κρατείται σε φυλακή στην Ανδριανούπολη και τον ενημέρωσε για τις συνθήκες κράτησης βουλευτών και μελών του κόμματος που ξεπερνούν τους 500 σε όλη τη χώρα.

Ακόμη η αντιπροσωπεία του HDP ενημέρωσε για τη στάση της κυβέρνησης Ερντογαν μετά το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ. Ζήτησε δε, τη συμβολή του ως Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ως επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην αποστολή αντιπροσωπείας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε περιοχές της ΝΑ Τουρκίας.

Ο κ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του HDP για την επίσκεψη, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στον κουρδικό λαό, υπενθύμισε τις ισχυρές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του HDP και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος όσο και η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στην Κομισιόν για την κατάσταση στην Τουρκία, για την επαναφορά της δημοκρατίας και της αναγκαίας ειρήνης στο εσωτερικό της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.