Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν αποφεύγουμε τη σύγκληση ΕΣΕΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν αποφεύγουμε τη σύγκληση ΕΣΕΠ

Απάντηση στους ισχυρισμούς του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας περί μη σύγκλησης ΕΣΕΠ δείνει με σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως αναφέρει:

«Οι ισχυρισμοί του τομεάρχη εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας περί δήθεν αποφυγής, εκ μέρους της κυβέρνησης, της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, είναι ανούσιοι και ανυπόστατοι, αφού έχει ήδη πραγματοποιηθεί, προ πολλού, ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός των ετήσιων συνεδριάσεων του ΕΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, πραγματοποιήθηκαν, από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, δύο ενημερώσεις, επτάωρης διαρκείας συνολικά, προς μέλη της Βουλής των Ελλήνων, κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν με εξαντλητικές λεπτομέρειες οι τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα ως προς το Κυπριακό ζήτημα, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κασουλίδη, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης που διοργανώθηκε στην Αθήνα τον προηγούμενο Μάιο.

Υπό το φως των ανωτέρω και δεδομένου και ότι έχει ήδη γίνει γνωστό ότι, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι αλλεπάλληλες εκτός Ελλάδος υποχρεώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, θα συγκληθεί το ΕΣΕΠ, είναι άνευ νοήματος η ανούσια και ακατανόητη δημόσια επανάληψη του αιτήματος σύγκλησης του Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.