Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός παραπαίει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός παραπαίει

Για κυβέρνηση που έκλεισε τον κύκλο της και πρωθυπουργό που έχει να επιλέξει αν θα δραπετεύσει ή θα υποκύψει πλήρως στους δανειστές έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Real fm, και ζήτησε εθνική γραμμή για να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργός παραπαίει ανάμεσα στο να υπογράψει τα πάντα, όλα όσα του ζητάνε, ή να δραπετεύσει μπροστά στα αδιέξοδα και να πάει σε εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν τελειώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε «φιλοδώρημα και χαρτζιλίκι που τη ξαναπαίρνει πίσω στο πολλαπλάσιο» τη «13η σύνταξη», πρόσθεσε ωστόσο πως «οι συμπολίτες μας έχουν απόλυτη ανάγκη έστω και αυτό». Παράλληλα, δήλωσε ότι «ήταν απολύτως αναγκαία η αναστολή εφαρμογής του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής» προσθέτοντας «έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως «η απόφαση του τελευταίου Eurogroup είναι πολύ πίσω από την προηγούμενη που η χώρα είχε εξασφαλίσει το 2012 για το χρέος», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου στο προσφυγικό. «Δεν υπάρχει πρόγραμμα, με την ανοχή της κυβέρνησης έκλεισαν τα σύνορα και εγκλωβίστηκαν οι χιλιάδες άνθρωποι εδώ. Ζουν σε άθλιες συνθήκες, με κινδύνους για τους ίδιους και τις τοπικές κοινωνίες».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά η «υπόθεση της Κεντροαριστεράς δεν αφορά συνεννοήσεις κορυφής, αλλά την ελληνική κοινωνία» ενώ έκανε λόγο για «σοβαρή διεύρυνση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «εθνική γραμμή για να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της». Το «φύγε εσύ, να έρθω εγώ δεν απέδωσε» είπε και αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός της για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και για τα εργασιακά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider