Πετρόπουλος: Έχουμε τη δυνατότητα για κοινωνική αναδιανομή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρόπουλος: Έχουμε τη δυνατότητα για κοινωνική αναδιανομή

Στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, για την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περί χορήγησης 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ, μηνιαίως, απάντησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας, η υπεραπόδοση των εσόδων δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προβεί σε κοινωνική αναδιανομή και, αρχικά, προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πετρόπουλος, ερωτηθείς για τη στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτήν την ανακοίνωση της κυβέρνησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η μικρόψυχη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποκαλυπτική και των προθέσεων που έχει για την πολιτική πρακτική». Όπως υποστήριξε, μία κυβέρνηση της ΝΔ, στο παρελθόν, σε καμία περίπτωση δεν θα έβλεπε ως ευκαιρία τη διανομή του περισσεύματος από τις υπεραποδόσεις για την ενίσχυση, όσων το έχουν ανάγκη και εν προκειμένω για τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Δεν είναι στην πολιτική της αντίληψη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήδη, επεξεργαζόμαστε τη σχετική διάταξη για την εφαρμογή αυτής της εξαγγελίας» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπογραμμίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, κανείς από τους επωφελούμενους συνταξιούχους δεν θα πάρει ποσό μικρότερο των 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε διευκρινίσεις για την έκτακτη οικονομική παροχή, επισημαίνοντας τα εξής:

Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου για τους οποίους το σύνολο των μηναίων, κύριων και επικουρικών συντάξεων, χωρίς το ΕΚΑΣ και τις νόμιμες κρατήσεις, πλην φόρων, δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των παραπάνω αποδοχών από τα 850 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Για παράδειγμα, κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα λάβει 300 ευρώ.

Οι δικαιούχοι, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1.591.332, δηλαδή το 60,32% του συνόλου των συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider