«Ήρθαν να τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ήρθαν να τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την πολιτική της, νομιμοποίησε τα προηγούμενα μνημόνια και μέτρα και πάτησε σε αυτά με το τρίτο μνημόνιο, συνεχίζοντας με την περικοπή μισθών και συντάξεων, με αύξηση των φόρων», ανέφερε ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και κατήγγειλε ότι η σημερινή κυβέρνηση «ήρθε να κάνει και τη βρώμικη δουλειά. Το έγκλημα που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι, ήρθε να το κάνει η σημερινή κυβέρνηση με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις ιδιωτικοποιήσεις».

Ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ είπε ότι τσακίζονται εργατικά δικαιώματα για να έρθει η «ανάπτυξη» και η «ανταγωνιστικότητα», που επιδιώκουν οι καπιταλιστικοί όμιλοι με ανατροπές στο ασφαλιστικό, με την κατάργηση, με φθηνά εργατικά χέρια για την αύξηση της παραγωγής.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί πολλά χρόνια ακόμη και στο μεταξύ μια σειρά κλάδων θα εξαφανιστούν με την εφαρμογή ενός οικονομικού μοντέλου, που θα καταστρέψει παραγωγικές δυνάμεις.

Αναρωτήθηκε επίσης, ποιός μπορεί να πιστέψει ότι θα έχουμε συνεχή και αδιατάραχτη ανάπτυξη 3,5% επί μια δεκαετία, την ίδια ώρα μάλιστα, που χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης μαστίζουν όλα τα καπιταλιστικά κράτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider