Κουτσούκος: Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει με τα μνημόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουτσούκος: Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει με τα μνημόνια

«Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, υπογράφουν τώρα με κλειστά τα μάτια», δήλωσε ο γενικός εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, σημειώνοντας ότι συζητάμε έναν προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με επώδυνα μέτρα, περικοπές, φόρους σε βάρος όλων των κοινωνικών ομάδων, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε γυρίσει σελίδα εδώ και καιρό.

«Θα έπρεπε σήμερα, μετά το σοκ της αυτογνωσίας και τις θυσίες του λαού μας, να έχουμε τελειώσει με τα μνημόνια και τη λιτότητα», ανέφερε ο Γιάννης Κουτσούκος. Είπε ακόμη ότι αυτό που συνέβη χθες στο Eurogroup δείχνει τον καιροσκοπισμό της κυβέρνησης, η οποία ενώ συμφώνησε σε δεσμεύσεις πιο συντηρητικού χαρακτήρα, τώρα προσκυνάει στο PSI και επειδή αδυνατεί να διαπραγματευθεί, δίνει πολλά για να πάρει λίγα.

Είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση αποδέχεται στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και μετά το 2018 και υπονομεύει την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

«Ο δεύτερος Προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και ο πρώτος (του 2016), ενσωματώνει το κόστος που σώρευσε σε βάρος του λαού η κυβερνητική πολιτική. Το 3ο αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, ως αποτέλεσμα μιας διαπραγματευτικής τακτικής που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, έγινε με όρους υποταγής και είχε ως αποτέλεσμα νέα δυσβάσταχτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε ο γενικός εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπογράμμισε ότι η φοροκεντρική πολιτική, έχει εξαντλήσει τους πολίτες, κάτι που αποδεικνύεται από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών και πρόσθεσε ότι το φάντασμα του «κόφτη» πλανάται πάνω από την κυβέρνηση και την αναγκάζει σε μεθοδεύσεις λογιστικού χαρακτήρα και τακτοποιήσεις, για να αποφύγει την εφαρμογή του, σε βάρος όμως της πραγματικής οικονομίας, που στενάζει από έλλειψη ρευστότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider