ΝΑΤΟ: Τις θέσεις της Ελλάδας παρουσίασε ο Κοτζιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΑΤΟ: Τις θέσεις της Ελλάδας παρουσίασε ο Κοτζιάς

Οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, καθώς και οι δράσεις του στο Νότο, αλλά και οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε τις ελληνικές θέσεις, λέγοντας πρέπει να βρεθεί τρόπος για να διαμορφωθεί μια αρχιτεκτονική ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη, μια σταθερότητα. «Είμαστε της γνώμης ότι θα πρέπει το ίδιο το ΝΑΤΟ να διερευνήσει το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του στον 21ο αιώνα, μαζί με την ΕΕ, τι είδους αντιλήψεις, αξίες και οράματα θέλει να έχει και το κυριότερο πώς θα συμβάλει στη σταθερότητα της ειρήνης και στη διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, μαζί με την ΕΕ, ώστε να συμβάλει στη λύση των δύο κρατών, Παλαιστίνης και Ισραήλ», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος σε μια σειρά επαφών που έχει προγραμματίσει, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό της Γεωργίας και του Μαυροβουνίου και πρόκειται να δει τον υπουργό της Αλβανίας, καθώς και τον υπουργό της ΠΓΔΜ. «Συζήτησα ξανά με το Γερμανό συνάδελφο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας και στο διάστημα αυτών των δύο ημερών, ή στο Αμβούργο που είναι ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης, θα έχω μία συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Αύριο, Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συζητηθούν οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider