ΝΔ σε Μαξίμου: «Ψεύτης είναι ο Αλέξης Τσίπρας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ σε Μαξίμου: «Ψεύτης είναι ο Αλέξης Τσίπρας»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει σήμερα η ΝΔ, με ένα μακροσκελές ενημερωτικό της σημείωμα, με το οποίο απαντά σε αντίστοιχο non paper του Μεγάρου Μαξίμου στις 2 Δεκεμβρίου.

Απαντώντας στην μομφή του κυβερνητικού σημειώματος «περί ψεμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη» και για «αντικοινωνικό πρόγραμμα», η ΝΔ ανταποδίδει τους χαρακτηρισμούς και υποστηρίζει: «ο κ. Τσίπρας ήταν, που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο «με ένα 'Αρθρο και ένα Νόμο», για να υπογράψει μέχρι στιγμής δύο Μνημόνια (3o Μνημόνιο - Αύγουστος 2015 και Συμπληρωματικό Μνημόνιο - Ιούνιος 2016)… Που υποσχέθηκε 13η σύνταξη για να πετσοκόψει όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, κατώτατες, προσωρινές, χηρείας και να καταργήσει το ΕΚΑΣ! Που υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 751 ευρώ/μήνα, για να προτείνει ο ίδιος 527 ευρώ/μήνα! Που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο τον διατήρησε, αλλά τον αύξησε κιόλας καταργώντας φοροαπαλλαγές και αυξάνοντας τον συμπληρωματικό φόρο! Που υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τους αδύναμους, για να μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα όλων των νοικοκυριών, να πετσοκόψει προνοιακά επιδόματα, να μειώσει στο μισό το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και να περιορίσει τους δικαιούχους, να δώσει τέσσερις φορές λιγότερο κοινωνικό μέρισμα, να αδειάσει το καλάθι της νοικοκυράς, μέσω των αυξήσεων των τιμών που προκάλεσε η συνεχής και πέρα από κάθε λογική αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων».

Ακολούθως αναπτύσσει τα επιχειρήματά της ανά τομέα:

- Απαντά στην κατηγορία ότι «Οι μειώσεις φόρων που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης αφορούν αποκλειστικά τα κέρδη επιχειρήσεων (μερίσματα) και τις Ανώνυμες Εταιρείες», αναφέροντας ότι οι μειώσεις φόρων 1,9 δισ. ευρώ της πρώτης διετίας δεν εξαρτώνται από καμία συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές, αλλά θα χρηματοδοτηθούν από μειώσεις δαπανών 2 δισ. ευρώ συνολικά. Μειώσεις δαπανών σε 10 στοχευμένες και πλήρως κοστολογημένες κατηγορίες, η ορθότητα των οποίων επιβεβαιώθηκε και από την ίδια την Κυβέρνηση (Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης, 19.10.2016). Τα επόμενα δύο χρόνια, με την οικονομία να αναπτύσσεται θα ακολουθήσουν μειώσεις φόρων εισοδήματος, Φ.Π.Α. και ασφαλιστικών εισφορών, που θα χρηματοδοτηθούν από το περιθώριο των 2,6 δισ. ευρώ που θα υπάρξει, εφόσον επιτύχουμε τη μείωση του στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% του Α.Ε.Π., από το 3,5% του Α.Ε.Π. για το οποίο έχει δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας.

- Για την κατηγορία ότι «Εργατικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, είναι άγνωστες λέξεις για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας», από την οδό Πειραιώς αναφέρουν ότι η ΝΔ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθεί το κοινοτικό κεκτημένο και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Συγκεκριμένα, δεν θεωρεί ότι χρειάζεται να θεσπιστεί το «lock-out» (ανταπεργία), ούτε αλλαγή στον κατώτατο μισθό και στις ομαδικές απολύσεις, τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών συμβάσεων ή και κλαδικών, όπου είναι δυνατόν, καθώς και υπέρ της αμοιβαίας προσφυγής στη διαιτησία. Αντίθετα, θεωρεί ότι απαιτούνται τομές στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να εξασφαλίζεται ο περιορισμός των υπέρμετρων προνομίων των συνδικαλιστών.

- Στη μομφή ότι «Ειδικά σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής», η ΝΔ απαντά ότι πράγματι ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής "χωρίς καμία απόλυση, αλλά με κινητικότητα και αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο. Αλλά δείγματα γραφής έχει δώσει και ο κ. Τσίπρας. Με το βόλεμα «ημετέρων», μέσω αθρόων προσλήψεων συγγενών και κομματικών του φίλων, με μια νέα γενιά συμβασιούχων, με απευθείας προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και οποιασδήποτε άλλης διαγωνιστικής διαδικασίας (για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012, οι μετακλητοί υπάλληλοι ξεπέρασαν τους 2.000), με τον πολλαπλασιασμό άχρηστων διοικητικών δομών, Υπουργείων, Γραφείων, γενικών, αναπληρωτών, ειδικών και τομεακών Γραμματέων. Προσλήψεις και δομές που «αρμέγουν» τον κόπο των φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι πλήρωσαν 146.000.000 ευρώ περισσότερα (!!!) για μισθοδοσία στο Κράτος στο 9μηνο Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου 2016, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος… Φόροι, φόροι και πάλι φόροι για να πληρώνουν «Καρανίκες»…

- Η ΝΔ επιμένει υπερασπίζεται το «succes story» της περιόδου Σαμαρά και επιστρέφει τα πυρά λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κόστισε 86 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό», ενώ «μέσα σε δύο χρόνια έχει χαθεί πλούτος 26 δισ. ευρώ, δηλαδή 6.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό». Ακολούθως αμφισβητεί τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 2,7% το 2017» σημειώνοντας ότι "Η πρόβλεψη της Κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% το 2017, αν και θεμιτή, δεν είναι ρεαλιστική" καθώς δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι ούτε για τις επενδύσεις ούτε για την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Επιπλέον υποστηρίζει ότι «η μερική απασχόληση εκτινάχθηκε τη διετία 2015 - 2016» καθώς επίσης ότι «Το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών», καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου εκτοξεύτηκαν στα 7,4 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016, αυξημένες κατά 3,5 δισ. ευρώ ή περίπου 95%, από το Δεκέμβριο του 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.