Θεοδωράκης: Χρειάζεται πλειοψηφία 80% στα εθνικά θέματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωράκης: Χρειάζεται πλειοψηφία 80% στα εθνικά θέματα

Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να τα σηκώνει το κόμμα που κυβερνάει, αλλά να έχουν πλειοψηφίες του 80%», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 και αναφερόμενος στις δηλώσεις μελών της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας τις τελευταίες ημέρες, επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχει πανικός από την επιθετική ρητορική της ηγεσίας των Τούρκων. «Έχουμε δύο συμπεριφορές στο πολιτικό σύστημα. Είτε αδιαφορούμε, είτε πανικοβαλλόμαστε. Δεν είναι ούτε η μία λύση σωστή, ούτε η άλλη. Δεν μπορούμε να πανικοβαλλόμαστε επειδή ο Ερντογάν κάνει μία δήλωση. Αλλά από την άλλη δεν πρέπει και να αδιαφορούμε. Αυτό πρέπει να αποφύγουμε», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Επέμεινε δε ότι «πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, γιατί ακούω πολλούς πανικόβλητους να μιλούν. Η Ελλάδα δεν απειλείται, η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα και παραμένει μια χώρα στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, άρα ας μην μιλάμε με όρους πανικού στην κοινωνία. Βεβαίως, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε στο εθνικό μέτωπο, για να μην νομίζουν ότι κάποιοι στα εθνικά θέματα είναι μόνοι τους».

Μιλώντας για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «εμείς δεν είμαστε της άποψης να γκρεμιστεί η χώρα, για να γκρεμιστεί ο ΣΥΡΙΖΑπου κάποιοι υπαινίσσονται. Εμείς θέλουμε να σωθεί η χώρα. Το τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όταν έρθουν οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή, προέχει να περάσουμε τον κάβο των αξιολογήσεων και να έρθουν και τα λεφτά που έχει ανάγκη η χώρα, με βάση τις συμφωνίες που έχει κάνει με την Ευρώπη».

Για τις συζητήσεις που γίνονται για τη δημιουργία ενός νέου χώρου στο Κέντρο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, τόνισε ότι «ο κόσμος δεν επιθυμεί να γυρίσουμε στις λύσεις του παρελθόντος». «Υπό αυτή την έννοια εμείς λέμε, ότι συνεχίζουμε να προσπαθούμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος που θα τα αλλάξει όλα στη χώρα χωρίς όμως να τη γκρεμίσει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «οι αντιδράσεις τους στα καθημερινά προβλήματα δεν μαρτυρούν ότι έχουν βάλει μυαλό ως προς τα λάθη που έχουν κάνει στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider