Νέα τουρκική πρόκληση: Ασόβαρος και ανεύθυνος ο Καμμένος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα τουρκική πρόκληση: Ασόβαρος και ανεύθυνος ο Καμμένος

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει το θερμόμετρο στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να εξαπολύει σήμερα Παρασκευή σφοδρά πυρά σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η Άγκυρα φτάνει στο σημείο να δηλώσει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης, χαρακτηρίζοντάς τον λίγο – πολύ ασόβαρο και ανεύθυνο.

Υπενθυμίζεται ότι επισκεπτόμενος το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο την Πέμπτη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο Tayyip Erdogan να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα».

Το τουρκικό υπουργείο σχολιάζει και τις δηλώσεις Καμμένου στις 28 Νοεμβρίου. Απονέμοντας τιμητική διάκριση σε βετεράνους της ΕΟΚΑ, ο υπουργός Άμυνας είχε αναφέρει πως «το εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ, είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή. Μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε: Το δρόμο του καθήκοντος, της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων. Μπορούν να γίνουν η πυξίδα μας για το μέλλον. Διότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Επιστρέφουμε αυτούσιoυς στον Έλληνα υπουργό Άμυνας τους χαρακτηρισμούς που έκανε την 1η Δεκεμβρίου εναντίον του προέδρου μας καθώς είναι γνωστό πως δεν είναι ικανός να αξιολογεί και να βλέπει τις εξελίξεις από ευσυνείδητη σκοπιά.

Ο υπουργός Άμυνας έχει χάσει τόσο πολύ την ικανότητα αντίληψης που πριν από λίγες μέρες βράβευσε τις οργανώσεις που σχετίζονται με την ΕΟΚΑ. Η οργάνωση η οποία έχει εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η στάση του προκαλεί ζημιά στις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες. Καλούμε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο άλλη μια φορά να φερθεί σοβαρά και υπεύθυνα όπως αρμόζει σε έναν κρατικό λειτουργό και να αποφύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider