«Η εντιμότητα της ΝΔ θα φανεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Η εντιμότητα της ΝΔ θα φανεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ»

«Εκείνο που δεν πρόκειται να συνεχιστεί, είναι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να βρίσκεται σε μια τέλεια ανομία. Δηλαδή το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένα δημόσιο αγαθό, δωρεάν, ληστρικά», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο υπό ανακατασκευή κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.«Εμείς, συνέχισε, μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, έχουμε να λύσουμε και θα το λύσουμε με νομοθετική πρωτοβουλία το εξής πολύ απλό ζήτημα σε σχέση και με τον νόμο που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο. Δηλαδή, τι θα γίνει από σήμερα μέχρι την ημέρα που το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα οριστικοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Συγχρόνως αυτό που θα πρέπει όλοι να περιμένουμε, και από αυτό θα φανεί και η εντιμότητα σε σχέση με τις προσθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Εγώ αυτό που περιμένω, είναι την επόμενη βδομάδα και μετά την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο πρόεδρος της Βουλής, να υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να εφαρμοστεί γρήγορα ο νόμος», σημείωσε περαιτέρω.

Αναφερόμενος στο υπό ανακατασκευή κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, εκτίμησε ότι θα τεθεί σε λειτουργία περί τις 10 με 20 Νοεμβρίου, φιλοξενώντας 1500 ανθρώπους, αποκλειστικά οικογένειες Σύρων, «οι οποίοι θα προέλθουν από άλλα κέντρα φιλοξενίας που θα διαλυθούν». Τις εργασίες ανακατασκευής έχουν αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και «εργολάβοι που πληρώνονται από την Ερυθρά Ημισέληνο και τον Ερυθρό Σταυρό».

Ο κ. Βίτσας εξήγγειλε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αλλάξουμε και τον τρόπο τροφοδοσίας των προσφύγων, δηλαδή από το κέτερινγκ θα πάει σε μια λογική εξυπηρέτησης, σαν να ήταν στο σπίτι τους. Αυτό σημαίνει ότι θα τονωθεί ακόμα περισσότερο και η τοπική οικονομία και θα φύγουμε από τον ανταγωνισμό των εταιρειών».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, επανέλαβε ότι «δεν έχουμε σαν Ελλάδα τη βοήθεια που θέλουμε και δεν εκδηλώνεται και από όλες τις χώρες η αλληλεγγύη που θα έπρεπε να εκδηλωθεί».

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής άμυνας συνόδευαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Το πρωί ο κ. Βίτσας επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα και το απόγευμα, το αντίστοιχο στα Τρίκαλα.

Αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται στην Κοζάνη προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Φλώρινα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider