Οι εξελίξεις για τα κανάλια στο Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εξελίξεις για τα κανάλια στο Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου

Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση, στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διήρκεσε περί τις τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ με δελτίο Τύπου το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει πως «τη Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας».

Αναλυτικά, «αν, πράγματι, η ΝΔ υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του.

Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει», επισημαίνει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και προστίθεται:

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Κρέτσος: Μπορούν να λάβουν προσωρινή άδεια και οι νέοι υπερθεματιστές

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοπτικού , δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο της. ΕΡΤ.

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε πως η απόφαση του ΣτΕ κατά μια έννοια είναι κι ένα ριφιφί, επισημαίνοντας πως η απόφαση αυτή μας έφερε πίσω στο χθεσινό καθεστώς της ανομίας. Ο γ.γ. Ενημέρωσης επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει καμία σοβαρή πρόταση», ενώ «η στάση της δείχνει ότι δεν ήθελε ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός. «Η ΝΔ τορπίλισε το διαγωνισμό από την αρχή μέχρι και την τελευταία στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει σοβαρή συζήτηση με το τι θα γίνει με το ΕΣΡ.

Ερωτηθείς για τη νομοθετική ρύθμιση, ο γγ Ενημέρωσης σημείωσε πως πρόκειται για μια ρύθμιση μέχρι να συσταθεί το ΕΣΡ. «Δεν θα είναι διαγωνιστική διαδικασία, απλώς θα χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας στα κανάλια. Σημείωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα το τίμημα για την προσωρινή άδεια, ενώ πρόσθεσε πως μπορούν να λάβουν άδεια και οι νέοι υπερθεματιστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider