Χριστόφιας: Ο Erdogan είναι δικτάτορας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστόφιας: Ο Erdogan είναι δικτάτορας

«Οι εγγυήσεις είναι απαράδεκτες και είμαι αναφανδόν εναντίον», δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως δεν είναι «σε θέση να ξέρει εάν θα αποφύγουμε τις εγγυήσεις 100% με το σπαθί στο χέρι».

Σε παρέμβαση του, κατά την παρουσίαση του βιβλίου των Ζήνωνα Τζιάρρα και Νίκου Μούδουρου «Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο: Ιδεολογικές όψεις εξωτερικής πολιτικής», ο Δημήτρης Χριστόφιας ευχήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης να έχει τη δύναμη και το κύρος διεθνώς να μπορέσει να πείσει τη διεθνή κοινότητα να πειθαναγκάσει την Τουρκία να απεκδυθεί του δικαιώματος των εγγυήσεων».

Αυτό, είπε, θα είναι σωτήριο πρώτα για τους Τουρκοκύπριους και μετά για ολόκληρη την Κύπρο. Ακόμα και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί που δεν θέλουν τις εγγυήσεις, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ότι είναι υπέρ των εγγυήσεων, «λόγω του φόβου από το ΑΚΡ» και τον «δικτάτορα», όπως αποκάλεσε, τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.

Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι ο Εrdogan ξεκίνησε ως «ένας σεμνός και δημοκράτης Ισλαμιστής και καταλήγει σε ένα φανατικό δικτάτορα, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν νέο σουλτάνο». Χώρισε την Τουρκία, πρόσθεσε, «όχι στα δύο αλλά στα πέντε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider