«Δεν δεσμευτήκαμε για ιδιωτικοποιήσεις με όρους αποικίας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δεν δεσμευτήκαμε για ιδιωτικοποιήσεις με όρους αποικίας»

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τους θεσμούς σε συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, και δεν δεσμεύτηκε σε ιδιωτικοποιήσεις με «όρους αποικίας» εξέφρασε την Τρίτη ο Θοδωρής Δρίτσας.

«Δεν συμφωνούμε με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας στον ρ/σ North, αναφέροντας ότι «δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις που ήδη η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού». «Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους» σημείωσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Δρίτσας, «αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνονταν ιδιωτικοποιήσεις».

«Αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας, αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό» παρατήρησε δε.

Να σημειωθεί ότι σενάρια θέλουν τον Θοδωρή Δρίτσα να μένει εκτός κυβέρνησης στον επικείμενο ανασχηματισμό. Ο υπουργός Ναυτιλίας ανήκει στην τάση των «53+», που τη Δευτέρα με κείμενο-παρέμβαση στον ιστότοπό της commonality.gr, στήριξε τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη στην αντίθεσή του για την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider