Ayrault: H Ελλάδα βρίσκεται σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ayrault: H Ελλάδα βρίσκεται σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το μεταναστευτικό καθώς και το μέλλον της Ευρώπης απασχόλησαν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Marc Ayrault στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα ο γάλλος αξιωματούχος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, διευκρίνισε πως η χώρα μας μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια της Γαλλίας και για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και για το προσφυγικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο» παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι «παραμένουν πάρα πολλά εργοτάξια’ – τομείς στους οποίους γίνεται δουλειά». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Γαλλία θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας, ενώ μετέφερε στον κ. Παυλόπουλο τη δέσμευση του Γάλλου προέδρου, Francois Hollande «να σταθεί φίλος της Ελλάδας».

Ο κ. Ayrault χαιρέτισε τις «θαρραλέες προσπάθειες και επιλογές του ελληνικού λαού», ο οποίος, όπως είπε, «στην μεγάλη του πλειοψηφία επέλεξε να παραμείνει στην Ευρώπη και στο ενιαίο νόμισμα». «Ήταν μια πολύ θαρραλέα και σωστή επιλογή», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, τόνισε ότι «η Γαλλία αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της, με τα μέσα και την βοήθεια που προσφέρει, να στηρίξει την ελληνική δημόσια διοίκηση, αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες της και σε ό,τι αφορά τα θέματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης, πάντοτε στο πλαίσιο του σεβασμού της Συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο η αγορά, αλλά είναι και οι αξίες που μας δεσμεύουν και τις οποίες προσυπογράφουμε, όπως και οι δεσμεύσεις μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider