Συνεχίζεται η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε εξέλιξη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εν αναμονή των δύο νέων Διασκέψεων της Ολομέλειας του ΣΤΕ που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στον REAL FM τόνισε οτι δεν θα είναι ευχάριστη εκπληξη για τη δημοκρατία αν κριθεί αντισυντγματικος ο νόμος αφού το δημόσιο θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε από τον διαγωνισμό και τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μάλιστα έδωσε και μία εικόνα για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία σε αντίστοιχη περίπτωση. «Αν η απόφαση του ΣΤΕ είναι αρνητική, θα αναγκάσει Δημόσιο να επιστρέψει χρήματα σε ανθρώπους που έχουν πολλά λεφτά, κακή απόφαση, ηθική αδικία να πάρει χρήματα από άλλες δράσεις». Παράλληλα εμφανίστηκε και πάλι ανοικτός σε βελτιώσεις και αλλαγές όσον αφορά την τροπολογία την επόμενη εβδομάδα.

Από πλευράς της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «η τροπολογία εχει ανακληθεί δεν εχει αποσυρθεί» και πρόσθεσε ότι «κινείται όλο το σύστημα να βγει αντισυνταγματικός ο νόμος, κυρίως από ΝΔ η μεθόδευση για να πέσει πάσει θυσία η κυβέρνηση, και ότι πετάει καρατομείται».

Διαξιφισμοί με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Σειρά ανακοινώσεων αντήλλαξαν σήμερα Νίκος Παππάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Απαντώντας σε συνέντευξη του υπουργού, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον κατηγόρησε: «Ο υπουργός Επικρατείας στον παραληρηματικό του πανικό χαρακτήρισε πλήγμα για την δημοκρατία την κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού. Όμως πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη. Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσης της που δήλωσε σήμερα στο ‘Real' ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη».

Απαντώντας, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο και τους «συν αυτώ» ότι «θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», καταλήγει δηκτικά ο υπουργός Επικρατείας.

Δήλωση που δεν άφησε αναπάντητη από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Κηρύγματα δημοκρατίας ο μόνος που δεν δικαιούται να κάνει είναι ο κ. Παππάς, ο επονομαζόμενος και Υπουργός προπαγάνδας. Οι φασιστικές μέθοδοι που μετέρχεται είναι πλέον καταγεγραμμένες. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα του διαγωνισμού ας πάψει να τα μοιράζει ως άλλος ψευτορομπέν των δασών γιατί αφενός τα έχει περιλάβει το μνημόνιο στα δημοσιονομικά έσοδα κι αφετέρου διότι δεν πείθει κανέναν».

Η ανταλλαγή πυρών κατέληξε με τα «συγχαρητήρια» του Ν. Παππά προς τον Ανδρ. Λοβέρδο: «Συγχαρητήρια κ. Λοβέρδο διότι χωρέσατε τόσους χαρακτηρισμούς σε τόσες λίγες γραμμές. Ανυπόκριτη στάση, δημιουργικό διάλογο, ηπίους τόνους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider