Τήρηση των συμφωνιών ζήτησε ο Τσίπρας από Hollande - Merkel

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τήρηση των συμφωνιών ζήτησε ο Τσίπρας από Hollande - Merkel

Σε «καλό κλίμα» διεξήχθησαν την Παρασκευή οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel και τον Francois Hollande στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκε η ελληνική οικονομία και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους με τον Γάλλο πρόεδρο να εμφανίζεται πιο θετικός στα αιτήματα της Ελλάδας και την Γερμανίδα Καγκελάριο να κρατά πιο σκληρή γραμμή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Hollande, όπως αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές ότι πρέπει να υπάρξει μια λύση για το χρέος προκειμένου να δοθεί έτσι μήνυμα στις αγορές πως η Ευρώπη είναι ικανή να λύνει τα προβλήματα της. Παράλληλα επισημάνθηκε η συμφωνία τους πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ποσοτική χαλάρωση έτσι ώστε να αποκατασταθεί το επενδυτικό κλίμα, υπενθυμίζοντας πως «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Σε αντίστοιχο κλίμα διεξήχθη και η συνάντηση με την Angela Merkel η οποία εξέφρασε την ανάγκη τήρησης των συμφωνιών από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Παράλληλα αποφασίστηκε η αποστολή στην Ελλάδα Γερμανών τεχνοκρατών στα θέματα μετεγκατάστασης και ασύλου προκειμένου να ενισχυθούν οι διαδικασίες παροχής ασύλου στη χώρα. Για την οικονομία, τέθηκε το ζήτημα της τήρησης, της συμφωνίας από όλες τις πλευρές, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα προκειμένου να υπάρξει γρήγορη λύση για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για τις εξελίξεις στον τομέα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό τονίζοντας πως είναι ανάγκη να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα σε σχέση με το θέμα εγγυήσεων και ασφάλειας, κάτι που επανέλαβε και στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider