«Αποστάσεις» Schulz από τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αποστάσεις» Schulz από τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Αποστάσεις… ασφαλείας από τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού φαίνεται πως παίρνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, επιχειρώντας μάλιστα να αποδείξει πως το ευρωπαϊκό όργανο δεν συνδέεται άμεσα με τις όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν – προσεχώς – για το ελληνικό χρέος.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είχε νωρίτερα την Πέμπτη – στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής – συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως ο Martin Schulz δήλωσε στον πρωθυπουργό πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλλει στην προώθηση της συζήτησης για το ελληνικό χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει λάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το χρέος», τόνισε από την πλευρά του ο Schulz, διαψεύδοντας τα όσα άφησαν να εννοηθεί οι κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το «εάν ισχύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα του χρέους, όπως ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές», ο Schulz απάντησε:

«Άκουσα κι εγώ τη φήμη αυτή ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δεν μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία. Είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ για αυτό το θέμα. Νομίζω πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider