ΝΔ: «Γκεμπελικές» μέθοδοι στις τηλεοπτικές άδειες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ: «Γκεμπελικές» μέθοδοι στις τηλεοπτικές άδειες

Για «γκεμπελικές» μεθόδους στην προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, με αφορμή τον εν εξελίξει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και διευκρινίζει ότι όταν θα γίνει κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για πρόσθετες άδειες.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρει: «Μόνον ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μία χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό. Ένα τέτοιο "γκρίζο" καθεστώς προσπαθεί να χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουμουτσάκος καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «ο στρατηγικός στόχος είναι διπλός: Ολιγοπώλιο καναλιών και μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών» και σημειώνει ότι η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για την προστασία της Δημοκρατίας και την αχειραγώγητη ενημέρωση των Ελλήνων και τίποτε άλλο. Ακολούθως, διευκρινίζει τη θέση της ΝΔ όσον αφορά το τηλεπτικό τοπίο:

1. Η όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη. Είναι στον αέρα. Διότι το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του «νόμου Παππά». Εάν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν. 2. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει τον «νόμο Παππά», αποκαθιστώντας τον ρόλο του ΕΣΡ, όπως, άλλωστε, επιβάλλει το Σύνταγμα. Και θα ανοίξει την αδειοδότηση των καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί ο περιορισμός των αδειών σε τέσσερις είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. Θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες, χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις:

- Απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων.

- Αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

- Ενιαίο τίμημα άδειας.

«Το σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, πράγματι προβληματικό σε πολλά σημεία του, δεν θεραπεύεται με τις γκεμπελικές μεθόδους της κυβέρνησης. Αλλάζει μόνο με απόλυτο σεβασμό του Συντάγματος, της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης αγοράς», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κουμουτσάκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider