Ενισχύεται η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύεται η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ

Την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Βenjamin Netanyahu, κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν στις δηλώσεις τους το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ, παράλληλα, εξέφρασαν τη βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη και εξειδίκευση της διμερούς συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η έρευνα και η τεχνολογία.

Μετά τη σύντομη, κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Επικρατείας Νίκος Παππάς, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στη δήλωσή του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να ανοικοδομηθεί η οικονομία, ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, για να σημειώσει στη συνέχεια πως θα ενθαρρύνει Ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι οι δύο χώρες έχουν μακρά φιλία, την οποία θα αναπτύξουν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, υπογράμμισε τη θετική ανοδική πορεία των διμερών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ βρίσκονται σε τροχιά στρατηγικής συνεργασίας. Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εστιάσουμε και σε άλλους τομείς και να τους αναπτύξουμε, όπως ο τουρισμός, η έρευνα, η τεχνολογία, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, οι θαλάσσιες μεταφορές και η συνεργασία μεταξύ επιστημονικών φορέων.

Ένα κεντρικό ζήτημα των συνομιλιών, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, ήταν οι ευκαιρίες που ανοίγονται στην ενεργειακή συνεργασία, την έρευνα και την εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider