Δεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση η αποχώρηση Σάλλα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση η αποχώρηση Σάλλα

Από τα μέσα Μαΐου φέρεται να είχε ενημερώσει ο Μιχάλης Σάλλας για την πρόθεση του να παραιτηθεί από την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr είχε γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, οι αποφάσεις του κ. Σάλλα μετατέθηκαν καθώς δεν ευοδώθηκε στα μέσα Ιουνίου το θέμα της πλήρωσης της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς και ο ίδιος παρέμεινε για να χειριστεί το ζήτημα της τοποθέτησης του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

Πληροφορίες σχετίζουν την αποχώρηση του κ. Σάλλα με τη διαμάχη με το fund Paulson, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώνονται από κυβερνητικές πηγές που ανάφεραν πως το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος της Πειραιώς δεν έθεσε ποτέ θέμα αλλαγής προέδρου και δεν δέχθηκε και σχετική όχληση από κάποιον μέτοχο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ούτε και οι πληροφορίες που σχετίζουν την αποχώρηση του κ. Σάλλα με την έρευνα του SSM για τον τρόπο που έγινε η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς ευσταθούν, καθώς τα μετοχοδάνεια που παρείχε η τράπεζα συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ δεν κρίθηκαν επισφαλή ή μη σύννομα δοσμένα από τον Επόπτη.

Το ΤΧΣ είχε λάβει θετική εισήγηση για το πρόσωπο του κ. Σάλλα από την Spencer Stuart , ωστόσο αυτό συνέπεσε με την περίοδο που ο απερχόμενος πρόεδρος της Πειραιώς είχε λάβει ήδη την απόφαση να αποχωρήσει από το ΔΣ της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider