Γεροβασίλη: Είμαστε κυβέρνηση τετραετίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεροβασίλη: Είμαστε κυβέρνηση τετραετίας

«Ούτε οι προηγούμενες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε αυτή, έγιναν για τη βολιδοσκόπηση διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος. Πολύ απλά γιατί ούτε τότε, ούτε τώρα, υφίσταται τέτοια ανάγκη», διαμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ερωτηθείσα για τα περιθώρια συναίνεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Thessnet πως «ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι επιδιώκει το θεσμικό διάλογο για όλα τα μείζονα θέματα» θυμίζοντας ότι αυτή ήταν η τρίτη πρόσκληση των πολιτικών αρχηγών από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις για το προσφυγικό ζήτημα και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Συνέπεια κακών χειρισμών το Brexit

Αποτέλεσμα του ελλείμματος δημοκρατίας, κακών χειρισμών, τόσο στην οικονομική όσο και στην προσφυγική κρίση αλλά κυρίως αποτέλεσμα της αλαζονικής συμπεριφοράς του γραφειοκρατικού κέντρου αποφάσεων, χαρακτηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Η απόφαση των Βρετανών πολιτών για αποχώρηση αυτού του ιστορικού μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μην είναι ευχάριστη, είναι όμως καθόλα σεβαστή. Τη θεωρώ -ως σήμερα- πιο δυνατό καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της Ε.Ε.», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα του ελλείμματος δημοκρατίας, των κακών χειρισμών τόσο στην οικονομική, όσο και την προσφυγική κρίση, αλλά και κυρίως της αλαζονικής συμπεριφοράς ενός γραφειοκρατικού κέντρου αποφάσεων». Είναι όπως εξάλλου σημειώνει οι «πρακτικές που τόνωσαν τις φυγόκεντρες δυνάμεις και τον εθνικισμό στην Ευρώπη», σημειώνει.

«Δεν είναι ωστόσο ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε μάλιστα να γίνει η απαρχή για την θεμελίωση μιας νέας Ευρώπης, μίας δημοκρατικότερης και δικαιότερης Ευρώπης, περισσότερο ανεκτικής και αλληλέγγυας Ευρώπης. Αρκεί να μην επαναλάβουμε τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος», υπογραμμίζει η ίδια.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πνίγεται σε μία θάλασσα αντιφάσεων»

Αδιέξοδη χαρακτηρίζει η κ. Γεροβασίλη την αντιπολιτευτική τακτική του προέδρου της ΝΔ. «Από την πρώτη ημέρα, ήδη της προηγούμενης διακυβέρνησής μας, η αξιωματική αντιπολίτευση επένδυσε τα πάντα στο σενάριο της «Αριστερής παρένθεσης. Πολύ φοβάμαι ότι ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας απλά επιδιώκει με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα να γίνει πρωθυπουργός, ρισκάροντας ακόμη και τη σταθερότητα που έχει επιτευχθεί», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δεν αποκλίναμε από τη συμφωνία του περυσινού καλοκαιριού»

Σχετικά με τα σημεία στα οποία η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποχωρήσει, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα σε αυτήν την εξαετία, το οποίο υπέβαλε στην κρίση του ελληνικού λαού συμφωνία με τους δανειστές.

«Δεν ψηφίσαμε τίποτε περισσότερο από όσα προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. Δεν υποχωρήσαμε σε καμία από τις στρατηγικές μας θέσεις. Το ίδιο θα κάνουμε και τον Σεπτέμβριο, έχοντας μάλιστα από πολύ νωρίς εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του ΟΗΕ (ILO) στις διαπραγματεύσεις, ώστε να τηρηθούν όλες οι αναγνωρισμένες διεθνώς καλές πρακτικές στα εργασιακά».

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και αντικατάστασης υπουργών που με δηλώσεις τους μπορεί να έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε αποτελούσε ένα ακόμη παραδοσιακά μονολιθικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider